Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Марковић са премијером Заевим: Интеграција у ЕУ нема алтернативу

Објављено: 30.11.2019. 16:52 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе
Црна Гора и Сјеверна Македонија имају одличне билатералне односе, а пуна интеграција двије државе у Европску унију нема алтернативу, оцијењено је на састанку предсједника Владе Црне Горе Душка Марковића и предсједника Владе Сјеверне Македоније Зорана Заева одржаном у Подгорици.

„Наши билатерални односи су фантастични, немамо отворених питања већ само потребу да радимо заједно за боље наших држава и цијелог региона“, казао је премијер Марковић.

На сатанку је разговарано о даљој европској интеграцији двије земље. Истакнуто је заједничко очекивање да ће се процес унутрашње консолидације ЕУ и разматрање нових модалитета процеса преговора одвијати што прије, како би Западни Балкан могао динамичније да напредује на путу ка Унији. Предсједник Владе Црне Горе је истакао да без обзира на ове процесе у Унији, Црна Гора остаје у потпуности посвећена реформама у европској агенди која нема алтернативу. 

Премијер Марковић је посебно истакао пуну подршку Црне Горе скором пуноправном чланству Сјеверне Макеодније у НАТО и подвукао спремност наше државе да на сваки начин помогне у припреми, те подијели своја искуства као до сада најмлађа чланица Алијансе.

Премијер Заев је захвалио Црној Гори што је прва од земаља чланица НАТО-а ратификовала њихов Протокол о приступању и изразио наду да ће Сјеверна Македонија у току наредне године постати пуноправна чланица Алијансе.

Премијери су се сагласили да је регионална сарадња изузетно важна те да је даље треба јачати, а предсједник Марковић је у том контексту нагласио значај Берлинског процеса и испуњавања агенде повезивања као оквира који може дати значајан допринос развоју региона.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?