Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Душко Марковић у понедјељак у Мадриду на састанку шефова држава и Влада Конференције УН о климатским промјенама

Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић учествоваће у понедјељак у Мадриду на састанку шефова држава или влада који се одржава у склопу XXВ Конференције (ЦОП25) Оквирне конвенције Уједињених нација о промјени климе (УНФЦЦЦ).

Премијер Марковић ће се обратити учесницима Конференције, коју отварају генерални секретар Уједињених нација Антонио Гутијереш и предсједник Владе Краљевине Шпаније Педро Санчез.

На конференцији учествије 36 предсједника држава или Влада као и највиши званичници Европске уније – предсједник Европског савјета Шарл Мишел, предсједница Европске комисије Урсула фон дер Лејен и потпредсједник Европске комисије и високи представник ЕУ за спољну политику и безбједност Жозеп Борел.

Конференција у Мадриду биће прилика за даљу афирмацију политика Црне Горе у области животне средине и климатских промјена посебно имајући у виду да је наша земља прије годину отворила Преговарачко поглавље 27, као и за билатералне сусрете предсједника Владе Душка Марковића.

Служба за односе с јавношћу Владе Црне Горе обезбиједиће медијима фотографије и видео снимке свих догађаја.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?