Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић пред почетак Самита НАТО-а разговарао са премијером Канаде Трудоом и предсједником Летоније Левитсом

Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић сусрео се пред сам почетак Самита НАТО-а са предсједником Владе Канаде Жастином Трудоом и предсједником Летоније Егилсом Левитсом.
      
Током сусрета премијерâ Црне Горе и Канаде акценат је стављен на одличне билатералне односе двију држава и квалитетну сарадњу у оквиру НАТО-а.
                                                                                             
Služba za odnose s javnošću
Предсједник Марковић се захвалио премијеру Трудоу на подршци коју Канада пружа Црној Гори као и на савезништву у оквиру Истуреног присуства НАТО-а на Источном крилу гдје су црногорски војници под командом канадских снага.
    
Састанак црногорског премијера и летонског предсједника тицао се подршке те земље европским интеграцијама Црне Горе и земаља Западног Балкана.
   
Марковић и Левитс оцијенили су да је размјена искустава у области супротстављања хибридним пријетњама изузетно значајна за Црну Гору и Летонију као и даља сарадња у оквиру НАТО-а.
     
Летонски предсједник цијени допринос Црне Горе заједничким циљевима Алијансе јер наша земља на Источном крилу НАТО-а партиципира са 30 војника у оквиру здружених снага Алијансе у Летонији.

         
СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?