Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Савјет за конкурентност снажно подржао иницијативу привреде за формирање „дигиталне коалиције“ Владе, бизниса и научно-академске заједнице

Савјет за конкурентност размотрио је на данас одржаној ИX сједници, којом је предсједавао премијер Душко Марковић, више докумената из области дигитализације и снажно подржао Иницијативу привредних удружења за формирање координационог и савјетодавног тијела за дигиталну трансформацију.

Координационо и савјетодавно тијело за област дигиталне трансформације, о чијем је образовању данас постигнута апсолутна сугласност, требало би да укључи представнике Владе, привреде и научно истраживачке и академске заједнице са задатком доприноса креирању нормативних претпоставки и модерне информатичке инфраструктуре, подизања нивоа информатичке писмености и безбједности, подршке старт-уп еко системима, те неопходним реформама у областима економије, просвјете, здравства и др.

Констатовано је да успјешна дигитална трансформација представља велику шансу за привреду што се показало на примјеру више малих држава.

Предсједник Савјета, премијер Душко Марковић, констатовао је да даљи развој црногорске економије и друштва подразумијева дигитализацију и то као развојну и трансформациону политику те да дигитална трансформација представља једну од најважнијих политика Владе у предстојећем раздобљу.

Савјет се упознао са Информацијом о реализацији закључака са претходних сједница Савјета за конкурентност која је показала да је већина закључака реализована или је реализација у току.

Усвојен је План рада Савјета за конкурентност за 2020. годину којим су одређене четири теме – по једна за сваки квартал наредне године: Повећање стопе активности на тржишту рада, Пословни амбијент, Сива економија и Иновације.

Савјет за конкурентност размотрио је и више докумената из своје надлежности.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

ФОТО И ВИДЕО: хттпс://флиц.кр/с/аХсмЈУцWне
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?