Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Влада издваја 410 хиљада еура за нове пројекте Управе јавних радова

Влада Црне Горе издвојиће близу 410 хиљада еура за реализацију четири пројекта, за које је Управа јавних радова данас потписала уговоре са најповољнијим понуђачима у поступку јавне набавке.

У циљу пуне валоризације планинског центра Колашин 1600, уговорена је друга фаза изградње паркинга, у вриједности од око 70 хиљада еура. Радови су кроз тендерску процедуру повјерени предузећу “Црнагорапут”, а рок извршења је 20 дана од увођења извођача у посао.

На истој локацији, у току је и реконструкција приступне саобраћајнице, од ски центра Колашин 1450 до Колашин 1600, која се одвија у фазама. У оквиру друге фазе, Управа јавних радова и “Црнагорапут” уговорили су завршне радове, у вриједности од близу 70 хиљада еура, који би требало да буду завршени у року од 20 дана од увођења извођача у посао.

Нови радови предвиђени су и на бјелопољској страни Бјеласице, гдје је у току изградња пута од Јасиковца до новог ски центра Цмиљача. Ријеч је о захтјевном грађевинском послу, током којег се испоставило да је на појединим мјестима неопходно уградити посебна инжењерска рјешења, у циљу повећања безбједности учесника у саобраћају. Додатне радове у вриједности од око 230 хиљада еура извешће предузеће “Тошковићи”, а рок завршетка је 30 дана од увођења у посао.

Такође, са пројектанском кућом “Хyдрогис Сyстем” уговорена је израда главног пројекта регулације корита ријеке Попче и канализационе мреже у општини Петњица. Вриједност овог посла је скоро 40 хиљада еура, при чему се пројектант обавезао да посао заврши у року од три мјесеца од потписивања уговора. По добијању позитивног мишљења ревидента, Управа јавних радова ће расписати позив за избор извођача радова.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?