Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Потписан уговор Коморског инвестиционог форума Западног Балкана и Њемачке развојне банке

У Привредној комори Црне Горе данас је одржано потписивање уговора између Коморског инвестиционог форума Западног Балкана (КИФ) и Њемачке развојне банке (КфW) кроз „Регионални фонд за изазове (РЦФ)“, који додјељује средства која је одобрило Федерално министарство за економску сарадњу и развој СР Њемачке (БМЗ). Пројекат је намјењен развоју стручног образовања кроз који ће се обезбједити већа стручност радне снаге прилагођена потребама тржишта рада.

Потпредсједник Владе Црне Горе за економску политику и финансијски систем, мр Милутин Симовић је учествовао на догађају који је поводом потписивања овог уговора организовала Привредна комора Црне Горе.

Потпредсједник је подсјетио да је фебруару ове године при Привредној комори Црне Горе, отворена канцеларија Генералног секретара Коморског инвестиционог форума Западног Балкана и истакао да се потписивањем предметног уговора још једном јасно показују конкретни резултати рада и Канцеларије и Коморског инвестиционог форума.

Симовић је у име Владе Црне Горе захвалио КфW банци и њемачком Федералном министарству на значајним издвојеним средствима која ће бити искоришћена за промоцију конкурентног процеса за избор иновативних предлога у циљу унапређења стручног образовања и усавршавања у земљама Западног Балкана и препознавању изазова у тој области. Потпредсједник је констатовао да када се говори о неопходности регионалне сарадње, увијек се истиче политички, економски и безбједносни ниво, али сарадња на тим нивоима никако није могућа без унапређења образовања и усавршавања младих људи и стручних кадрова.

Потпредсједник је сугерисао да Западни Балкан мора користити своје огромне потенцијале људских ресурса и бити значајно конкурентнији истовремено на пољу привлачења страних инвестиција и на пољу атрактивности тржишта рада. Истакао је задовољство због чињенице да су циљне групе "Регионалног фонда за изазове у области стручног образовања" ученици стручног образовања и усавршавања у региону Западног Балкана, као и лица која, како се наводи у програму, траже пристојно запослење, а ограничен им је приступ могућностима стручног усавршавања на радном мјесту. 

„Примарни циљ политике Владе Црне Горе је достизање европског квалитета живота грађана кроз динамичан економски раст, нова радна мјеста и побољшање квалитета и одрживости постојећих радних мјеста“, казао је Симовић и додао да је „унапређивање система образовања у самом врху наших државних приоритета.“

„Желимо да добијемо радну снагу која може да одговори потребама тржишта рада“ потврдио је потпредсједник Владе.

КАБИНЕТ ПОТПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?