Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

У Улцињу срушен нелегални објекат након што је ухапшен извођач радова који је наставио бесправну градњу упркос рјешењу о забрани

Објављено: 12.12.2019. 21:09 Аутор: МИНИСТАРСТВО ОДРЖИВОГ РАЗВОЈА И ТУРИЗМА
Нелегални објекат срушен је данас у маслињаку Башбуљук у Улцињу, два дана након издатог одговарајућег рјешења и хапшења извођача радова који је игнорисао одлуке надлежних органа и наставио даљу градњу нелегалног објекта.

Административно извршење Рјешења о рушењу објеката започело је у 13:00 сати и завршено за око 30 минута.

Надзор над бесправно изграђеним објектом започели су 11. новембра ове године инспектори Урбанистичко-грађевинске инспекције Министарства одрживог развоја и туризма и то по службеној дужности. Приликом надзора утврђеноје да се изводе радови на приземном објекту са бетонском плочом на којој је изграђена дрвена конструкција и то без пријаве и одговарајуће документације.

Дана 13. новембра завршен је инспекцијски надзор и записнички је наложена забрана извођења даљих радова.

Инспекцијским надзором који је поновљен 8. децембра утврђено је да су у међувремену односно након наложене забране наставка извођења радова извођени нови радови на објекту те је 10. децембра донијето Рјешење о рушењу бесправно подигнутог објекта.

У односу на наведено, поднијета је кривнична пријава против лица за које постоји основ сумње да је починило кривично дјело грађење објекта без пријаве и документације за грађење.

Министарство одрживог развоја и туризма подсјећа да је ријеч о локалитету на којем је током 2018. године у пожару великих размјера страдало више од 1.000 стабала маслина.

И овог пута истичемо да је градња без посједовања законом прописане документације и пријаве грађења кривично дјело, за које је запријећена казна од шест мјесеци до пет година.

С обзиром на то да оваква градња трајно мијења и уништава простор и директно утиче на смањење како садашњих, тако и будућих развојних могућности и узрокује посљедице крупних размјера Министарство одрживог развоја и туризма ће бескомпромисно спроводити закон, спријечити бесправну градњу и иницирати процесуирање лица која се евентуално буду оглашавала о одлуке надлежних органа.

МИНИСТАРСТВО ОДРЖИВОГ РАЗВОЈА И ТУРИЗМА


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?