Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Дрљевић на Аспен конференцији: Државе региона да покажу резултате

Објављено: 13.12.2019. 17:00 Аутор: КЕИ
Државе које преговарају са Европском унијом треба да наставе са конкретним резултатима у процесу, како би показале земљама чланицама да су спремне за наредну интеграциону фазу, поручено је током Аспен конференције у Берлину.

Аспен конференција, у организацији истоименог института, окупила је представнике држава Балканске шесторке, као и њемачког Министарства вањских послова. На конференцији је учествовао и главни преговарач Александар Дрљевић.

Учесници су размотрили теме које се односе на агенду проширења ЕУ на Западни Балкан, активности нове Европске комисије, као и на миграције из држава Западног Балкана.

Дрљевић је упознао присутне са активностима у интеграционом процесу.

KEI

„Након најаве отварања и последњег преговарачког поглавља, Црној Гори предстоји интензивирање активности на испуњавању мјерила у преговарачком процесу, уз очекивање да ће међународни партнери вредновати постигнуте резултате“, додао је главни преговарач.

Учесници Конференције су истакли спремност Њемачке за даљу подршку интеграционом процесу, уз оцјену да је Црна Гора далеко одмакла у испуњавању обавеза, али да је важно у наредном перидоу осигурати већу посвеценост активностима у оквиру европске агенде. Истакнута је и улога парламената и њихов допринос у преговорима, јер је, како је оцијењено, ангажованост цјелокупног друштва важна за напредак према чланству.

СЕКТОР ЗА ИНФОРМИСАЊЕ ЈАВНОСТИ О ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ И ПРОЦЕСУ ПРИСТУПАЊА ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ
ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?