Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Премијер Велике Британије Гордон Браун честитао предсједнику Владе Црне Горе Милу Ђукановићу избор на дужност премијера

Објављено: 25.03.2008. 00:01 Аутор: Насловна страна
Предсједнику Владе Црне Горе Милу Ђукановићу његов недавни избор на ту дужност, честитао је премијер Велике Британије Гордон Браун.
У писму британског премијера, поред осталог, се наводи:

''Ви и Ваша Влада имате реалну шансу да своју земљу усмјерите у будућност као модерну европску државу посвећену владавини права, демократији, људским правима и фундаменталним слободама. Не сумњам да ћете наставити да радите, на темељима прогреса који је до сада остварен, на реформској агенди са циљем да се Црној Гори омогући да настави путем ка чланству у ЕУ и НАТО.

Црна Гора је већ остварила импресивне реформе, медјутим, пут ка европској интеграцији је дуг и изазован и захтијева сталну посвећеност политичким и економским реформама. Ми се радујемо тијесној сарадњи са Вама на реализацији нашег заједничког циља интеграције Црне Горе у европске и евроатлантске структуре.

Пред Вама стоје многи изазови, али и многе шансе. Желим Вам много успјеха у настојањима да на њих одговорите.''
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?