Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић разговарао са Пјетром Паролином: Света Столица подржава доношење закона којим ће се уредити питања вјерских слобода и односа државе и вјерских заједница

Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић састао се током званичне посјете Светој Столици, са својим ватиканским колегом државним секретаром кардиналом Пјетром Паролином и размијенио мишљења и поводом доношења Закона о слободи вјероисповијести или увјерења и правном положају вјерских заједница.

Премијер Марковић је казао да Црна Гора слиједи све оно што су универзална опредјелјенја човјечанства.

У том контексту, након обнове независности, закон који доносимо је један од најзахтјевнијих аката након Устава, који је добио позитивне оцјене на пленарној сједници Венецијанске комисије, уз само један глас против.

Света Столица се, казао је државни секретар, не мијеша у унутрашње ствари Црне Горе, али подржава доношење закона којим ће се у складу са цивилизацијским принципима уредити питања вјерских слобода и односа државе и вјерских заједница.

Саговорници су се сагласили да након усвајања препорука Венецијанске комисије, даљу процедуру на доношењу и имплементацији Закона треба да прати дијалог и што је могуће веће сагласје.

Кардинал Паролин казао је да је Црна Гора примјер политички и друштвено стабилне земље, а посебно је важно што ваша земља у региону има улогу елемента стабилности и помирења. Државни секретар Свете Столице је дао пуну подршку европској перспективи Црне Горе и Региона, оцијенивши да је то важно за његов просперитет и безбједност, и најавио отварање резидентног представништва Свете Столице у Подгорици, у рангу нунцијатуре.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?