Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Душко Марковић у Тивту: Ово је општина за примјер, овдје се не размишља само о хотелима и ризортима, него и о потребама грађана

Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић оцијенио је данас на крају радне посјете Тивту да добро организована и успјешна општина води рачуна и о потрошњи и о развоју и да може бити примјер другим локалним самоуправама.

„Данас сам био у општини која је добро организована, која води рачуна не само о развоју него води рачуна и о потрошњи, општини која има свој финансијски и развојни потенцијал. Све честитке предсједнику Општине и његовом тиму. …У Тивту се не размишља само о новим хотелима, новим ризортима, саобраћајној инфраструктури која их прати, него и о развоју који се тиче и сваког грађанина и његових укупних потреба. Све честитке на томе“ - рекао је предсједник Владе на крају радне посјете Тивту.

Предсједник Владе Црне Горе је рекао новинарима да је на састанку са предсједником Општине Синишом Кусовцем, предсједником Скупштине општине Иваном Новоселом и њиховим сарадницима анализирано шта је општина Тиват урадила у протекле три године у мандату ове владе те да је било ријећо и о заједничким плановинма за будућност, како би био настављен овако динамичан и добар развој саобраћајне друштвене, комуналне и социјалне инфраструктуре и како би на том плану било урађено и више.

Премијер и предсједник Општине су симболично означили почетак изградње кружног тока на улазу у град, обишли обновљене установе културе, готово завршени Дневни центар за дјецу са сметњама у развоју у Сељанову и новоизграђену саобраћајницу од Солила до раскрснице за Пржно.

Предсједник Владе је изразио задовољство начином на који дјелује локална самоуправа у Тивту и у смислу одређивања приоритета.

„У Тивту се отварају садржаји који су потреба грађана као што је Центар за културу, ЈУ Музеји и галерије, нови објекат Црвеног крста, нови Дневни центар за дјецу са посебним потребама. Дакле то су објекти који захтијевају нова запошљавања“ – рекао је премијер.

Предсједник Општине Тиват је рекао новинарима на крају посјете да је упознао предсједника Владе са свим пројектима, и да је локално руководство добило подршку за даље активности.

Предсједник Владе је, одговарајући на питање новинара дневног листа Вијести о предложеном закону о слободи вјероисповијести или увјерења и правном положају вјерских заједница рекао да су се у јавности појавиле манипулације срачунату на блокирање даље демократизације наше земље и саопштио да је Влада одлучна да обавезу преузету независношћу и Уставом доведе до краја.

Одговарајући на питање новинарке Телевизије Црне Горе да ли је на састанку било ријечи и предстојећој валорозацији Аеродрома Црне Горе предсједник Владе је рекао да је и о томе било ријечи.

„Ради се о једном развојном пројекту са великим потенцијалом, не само за црногорски туризам него и за цијелу црногорску економију, о пројекту који ће, ако успије, дати невиђене бенефите за раст наше економије, нова радна мјеста и наравно нове приходе. Општина Тиват ће природно од тога имати највеће бенефите. Увјерио сам их да овдје нема ризика са том инвестицијом, не само у смислу развоја и унапређења инфраструктуре, него и постојећих радних мјеста. Са новом значајнијом инфраструктуром се повећава број радних мјеста и биће више и нових услуга које ће бити неопходне за једну такву инвестицију и наравно нових прихода за општински буџет од концесије која ће значајно потпомоћи локалне финансије и даљу реализацију овако захтјевних инфаструктурних и инвестиција у друштвену и социјалну инфраструктуру. Нема дилеме да ће и са том инвестицијом Тиват задржати овај темпо препознатљивости, да ће имати једну од најбољих укупних економских понуда на простору Црне Горе и да је то све одлична и сјајан не само прилика него и могућност за грађане Тивта и све оне који живе овдје“ – рекао је предсједник Владе Душко Марковић.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

ФОТО И ВИДЕО: хттпс://флиц.кр/с/аХсмК42сВ7

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?