Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Потпредсједник Пажин: Новим законским рјешењима успоставили смо високе стандарде стручности јавних извршитеља

Црногорски грађани данас с правом очекују висок степен стручности, одговорности и ефикасности од свих професија у правосудном систему, саопштио је потпредсједник Владе и министар правде Зоран Пажин на отварању конференције „Професионално понашање и одговорност јавних извршитеља“ данас у Будви.

„Зато је испуњавање ових легитимних очекивања грађана једина права мјера успјешности рада свих професија у правосудном систему, као и успјеха укупне реформе правосудног система,“ нагласио је потпредсједник.

Указао је на кључну улогу јавних извршитеља у остварењу права и задовољењу правде, додајући да широке надлежности јавних извршитеља упућују на посебну важност њиховог одговорног и професионалног поступања.

Потпредсједник Пажин је подсјетио да су посљедњим измјенама и допунама Закона о јавним извршитељима установљени високи стандарди стручности за јавне извршитеље, који морају положити и правосудни и јавно-извршитељски испит да би се могли бавити овом значајном дјелатношћу.

Поздравио је недавну одлуку Коморе јавних извршитеља да унаприједи Етички кодекс јавних извршитеља и усклади га са међународним стандардима у овој области.

Нагласио је да јавни извршитељи морају у сваком предмету, приликом предузимања било које радње извршења или обезбјеђења, показати висок ниво професионализма и одговорности који се од њих и очекује.

„Једино стучним, одговорним и ефикасним радом јавни извршитељи, баш као и припадници осталих професија у правосуђу, могу завриједити повјерење грађана и привреде и дати свој пуни допринос развоју и напретку црногорског друштва,“ закључио је потпредсједник.

КАБИНЕТ ПОТПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ ЗА ПОЛИТИЧКИ СИСТЕМ, УНУТРАШЊУ И ВАЊСКУ ПОЛИТИКУ

ФОТО И ВИДЕО: хттпс://флиц.кр/с/аХсмК46ф4Х

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?