Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Душко Марковић честитао Дан Подгорице: Сарадња и синергија Владе и Главног града доноси грађанима бројне користи

Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић честитао је грађанима Подгорице и руководству Главног града Дан Главног града – 19. децембар оцијенивши да пуна сугласност у приоритетима развоја, успјешна сарадња и синергија Владе и највећег црногорског града на развојним пројектима доноси грађанима бројне користи.

„Посебно сам задовољан што видим, као и јуче у Тивту, да и Главни град планира и реализује и пројекте и садржаје који чине живот грађана квалитетнијим и садржајнијим. Влада ће наставити да подржава те пројекте“ – рекао је премијер Душко Марковић на састанку са делегацијом Подгорице коју је предводио градоначелник Иван Вуковић.

Премијер и Градоначелник Главног града оцијенили су успјешнима пројекте који су у припреми или у току попут Западне обилазнице, Булевара у Доњој Горици, друге фазе булевара према Тузима, источне трибине Градског стадиона.

„Захваљујући успјешној економској политици Владе и Вашој подршци пројектима локалних заједница никада се оволико није градило широм Црне Горе да је често проблем да грађевинска оператива задовољи бројне захтјеве и пројекте. Ми то користимо да до краја уобличимо слику о Подгорици као модерном граду развоја“ – казао је Градоначелник. Говорећи о постигнућима градоначелник Вуковић је информисао Премијера да сви контакти указују да грађани виде и осјећају да се локална управа приближила њима и да је у све већој мјери сервис грађана.

На састанку је закључено да ће Влада и Главни град интензивирати сарадњу посебно на пројектима бизнис зона, гдје се очекује отварање бројних нових радних мјеста, као и на пројектима који се тичу заштите животне средине.

Предсједник Владе и делегација Главног града сагласили су се о потреби даљег унапређења саобараћаја у Подгорици. Премијер је указао на могућност да у дио новаца који буде припао Главном граду од концесије на аеродроме буде искоришћен за системско рјешавање изазова градског и приградског превоза.

Састанку су присуствовали предсједник Скупштине Главног града Ђорђе Сухих и замјеници градоначелника Часлав Вешовић и Слађана Вујачић.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?