Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић са амбасадором Плухом: Црна Гора предводник у интеграцијама, Холандија цијени остварени напредак

Објављено: 18.12.2019. 23:15 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе
Црна Гора је предводник у процесу европских интеграција, Холандија цијени остварени напредак и наставиће да је подржава у реформиским напорима на путу ка Европској унији, оцијењено је на састанку предсједника Владе Црне Горе Душка Марковића и амбасадора Холандије у Црној Гори Жила Арноа Бешура Плуха.

„Црна Гора је показала да има друштвени и демократски потенцијал. Поносни смо на резултате које смо остварили након обнове независности. Холандија нас је увијек подржавала на путу реформи и остваривању наших европских и евроатлантских аспирација и желим да захвалим на томе“, казао је предсједник Марковић.

Констатујући да је Црној Гори и региону потребна снажна Европа која ће чврсто држати позицију лидера, премијер Марковић је додао да наша држава предано ради на реформама као и да је посвећена остваривању додатног напретка у области владавине права.

Амбасадор Плух је рекао да Холандија сматра да Црна Гора и регион треба да буду у Европској унији, те да је чланство у ЕУ питање вриједности и правила.

„Цијенимо напредак који је Црна Гора направила“, рекао је амбасадор Плух.

Саговорници су се сагласили да има простора да одлични политички билатерални односи буду оплемењени снажнијом економском сарадњом, а премијер Марковић је у том контексту казао да су пословни амбијент и сигурност инвестиција у Црној Гори на високом нивоу.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?