Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић у четвртак у Риму: ЦГ на Самиту ЦЕИ преузима предсједавање Иницијативом

Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић учествоваће у четвртак, 19. децембра 2019, у Риму, на позив премијера Италије Ђузепеа Контеа, у раду Самита Централноевропске иницијативе (ЦЕИ).

Црна Гора ће на Самиту, на који је позвано шеснаест предсједника влада, преузети од Италије торирајуће предсједавање Централноевропском иницијативом – најстаријим и највећим регионалним механизмом на простору Централне и Источне Европе који окупља 17 држава. На Самит је у својству специјалних гостију, позвано осам регионалних и међународних организација: Европска комисија, Јадранско-јонска иницијатива (ЈЈИ), Савјет држава Балтичког мора (ЦБСС), Европска банка за обнову и развој (ЕБРД), Организација за европску безбједност и сарадњу (ОЕБС), Организација црноморске економске сарадње (БСЕЦ), Савјет за регионалну сарадњу (РЦЦ) и Савјет Европе.

Преузимањем једногодишњег предсједавања Иницијативом, које почиње од 1. јануара 2020, Црна Гора ће потврдити подршку активностима ЦЕИ на стварању одрживог и просперитетног региона, промовишући истовремено кредибилну европску перспективу држава аспираната за чланство у ЕУ.

Учешће на високом нивоу ће представљати додатни допринос афирмацији Црне Горе на регионалној и европској мапи, а прије свега ће имати позитиван утицај на продубљивање односа са овом мултилатералном регионалном организацијом, нарочито са аспекта све већег интересовања институција и привредних субјеката у Црној Гори за пројекте који се финансирају из фондова ЦЕИ.

Служба за односе с јавношћу Владе Црне Горе обезбиједиће медијима фотографије и видео снимак догађаја.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?