Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић учествоваће на Самиту предсједника и премијера земаља учесница Процеса сарадње у Југоисточној Европи (СЕЕЦП) у бугарском мјесту Поморје

Објављено: 20.05.2008. 21:21 Аутор: Насловна страна
Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић учествоваће у сриједу, 21. маја, на Самиту предсједника и премијера земаља учесница Процеса сарадње у Југоисточној Европи (СЕЕЦП), који ће се одржати у бугарском мјесту Поморје.

Процес сарадње у Југоисточној Европи је регионални оквир, који је инициран јуна 1996. године на састанку министара иностраних послова земаља Југоисточне Европе у Софији, са циљем да промовише и јача добросусједске односе између земаља чланица и трансформише регион у зону мира, безбједности, стабилности и сарадње. Земље чланице су Црна Гора, Албанија, Босна и Херцеговина, Бугарска, Грчка, Хрватска, Македонија, Молдавија, Румунија, Србија и Турска. Предсједавање од Бугарске на Самиту СЕЕЦП у Поморју преузеће Молдавија.

Састанцима СЕЕЦП-а, као гости предсједавајућег, присуствују и представници Уједињених нација, Европске уније, Савјета Европе, ОЕБС-а и других међународних и регионалних организација.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?