Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Вијеће за националну безбједност: Безбједносна ситуација стабилна, остварени квалитетни резултати у борби против организованог криминала

Објављено: 25.12.2019. 20:07 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе
Безбједносна ситуација у Црној Гори је стабилна, а остварени су запажени и квалитетни резултати у борби против организованог криминала и корупције на свим нивоима, оцијењено је на сједници Вијећа за националну безбједност, којом је предсједавао предсједник Вијећа и премијер Душко Марковић.

„Са задовољством данас можемо да констатујемо добре резултате Управе полиције у борби против свих облика криминала, због чега за резултат имамо стабилну безбједносну ситуацију и сигурност за сваког нашег грађанина“, казао је предсједник Марковић.

Он је додао да су у претходном периоду била значајна улагања у материјално-техничко опремање полиције, као и да су за наредну годину планиране нове инвестиције у тој области. Све то је кључан предуслов за даљи успјешан рад црногорске полиције која, како је закључило Вијеће, треба да настави са снажним активностима на спречавању свих облика криминала, са фокусом на борбу против кријумчарења наркотика, трговину људима, одузмање имовине, финансијске истраге и све друге облике криминала који подривају стабилност државе.

Такође, као један од приоритета Вијеће је дефинисало и јачање сарадње и пуно професионално јединство свих органа за спровођење закона у борби против тешког и организованог криминала и супротстављање свим безбједносним изазовима.

На сједници су разматране информације о борби против хибридних пријетњи и сајбер активности. Вијеће је констатовало потребу за потпуном размјеном информација унутар државних органа и органа локалне самоуправе, као и снажење сарадње са оператерима критичне инфраструктуре у циљу квалитетног одговора на изазове за националну безбједност.

Вијећу су, поред чланова овог тијела, присуствовали министар саобраћаја Осман Нурковић, министарка економије Драгица Секулић, министарка јавне управе Сузана Прибиловић и директор Управе полиције Веселин Вељовић.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?