Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Представљање мурала „Ја за Европу, Европа за мене“

Објављено: 26.12.2019. 20:05 Аутор: КЕИ
Мурали на тему „Ја за Европу, Европа за мене“, који су осликани на три локације – у Подгорици, Бијелом Пољу и Бару, биће представљени сјутра у Подгорици.

Мурале ће званично представити главни преговарач Александар Дрљевић и министар култре Александар Богдановић, који ће тим поводом дати и изјаве за јавност.

Мурал у Подгорици је осмислила и осликала Миа Пејовић, док су мурали у Бијелом Пољу и Бару дјела Павла Цвијовића и и групе Кунстлер, коју чине Данијела Дармановић Махмутовић, Анђела Мршуља и Марија Ракетић. Та три умјетничка дјела представљају одговор на мурал „Само се срцем добро види“ умјетника из Босне и Херцеговине, Рикарда Друшкића, који је у априлу представљен у Бриселу.

Конкурс за израду мурала у Црној Гори расписао је Генерални секретаријат Владе – Сектор за информисање јавности о ЕУ и процесу приступања ЕУ. Ова активност је реализована у складу са Стратегијом информисања јавности о приступању Црне Горе ЕУ 2019-2022, у оквиру пројекта ЕУ4МЕ, који финансира ЕУ, а спроводи УНДП.

Мурали ће бити представљени у петак 27. децембра, у 10:00 сати у Подгорици, на локацији на којој је осликан мурал (угао Његошеве и Карађорђеве улице).

Позивамо медије да испрате догађај.

СЕКТОР ЗА ИНФОРМИСАЊЕ ЈАВНОСТИ О ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ И ПРОЦЕСУ ПРИСТУПАЊА ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ
ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?