Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић са челницима Бијелог Поља: У бржи развој града улажемо на десетине милиона еура

Објављено: 30.12.2019. 19:01 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе
Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић честитао је руководству и грађанима Бијелог Поља предстојећи Дан општине уз оцјену да су у претходном периоду остварени одлични резултати на плану консолидације јавних финансија али и бржег и квалитетнијег развоја града.

„Заједно смо направили озбиљне резултате који су охрабрујући и дају нову перспективу развоја града и квалитетнијег живота за Бјелопољце“, казао је предсједник Владе на састанку са предсједником Општине Петром Смоловићем и предсједником Скупштине општине Абазом Диздаревићем.

На састанку је констатовано задовољство динамиком реализације великог броја капиталних пројеката, прије свега планинског центра на Цмиљачи вриједног 23 милиона еура и валоризације Ђаловића пећине за коју су потписани уговори вриједни преко 10 милиона еура.

Преко Управе јавних радова, у претходне двије године, реализовани су пројекти вриједни око 20 милиона еура. Предсједник Марковић је нагласио значај унапређења комуналне инфраструктуре у граду, за шта су, како је казао Смоловић, средства обезбијеђена.

У Бијелом Пољу је завршено асфалтирање значајног броја локалних путева, а за наредни период планирана је реконструкција магистралних путева, за шта ће бити опредијељено преко 46 милиона еура. Уз завршетак прве дионице аутопута, која се очекује на јесен наредне године, Бијело Поље ће имати значајно унапријеђену путну инфраструктуру, као кључни предуслов за свеукупни развој града.

Премијер Марковић је истакао да ће сви ови пројекти имати мултипликативни ефекат, те да ће бенефите имати и сви грађани који свој бизнис желе да развијају, прије свега у области туризма и пољопривреде. На тај начин имаћемо нова и сигурна радна мјеста.

Предсједник општине Смоловић је казао да су консолидовали јавне финансије, али и да су укинули бројне бизнис баријере како би подстакли нове инвестиције у Бијелом Пољу.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?