Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић примио у опроштајну посјету нерезидентног амбасадора Канаде у Црној Гори Роберта МекДугала

Објављено: 28.06.2008. 00:48 Аутор: Насловна страна
Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић примио је у опроштајну посјету нерезидентног амбасадора Канаде у Црној Гори Роберта МекДугала.

Премијер Ђукановић је захвалио амбасадору МекДугалу на активностима које је спроводио током своје успјешне мисије повезивања двију држава и народа. Он је истакао да су добри односи, без отворених питања, између Црне Горе и Канаде значајно унапријеђени кроз инвестиције реномираних канадских компанија. Предсједник Ђукановић је истакао и веома добру сарадњу у области науке, што је од посебног значаја за Црну Гору, која претендује да буде друштво знања у наредном периоду.

Канадски амбасадор је захвалио премијеру и Влади на одличној комуникацији и сарадњи, истакавши успјехе остварене након обнављања независности у области законодавства које представља чврст темељ за испуњавање приоритетних спољнополитичких циљева Црне Горе, уласка у ЕУ и НАТО. Као конкретан примјер успјешног заједничког пројекта, амбасадор МекДугал је навео трогодишњи студиј из области туризма на Црногорском приморју, који ће омогућити едукацију особља у овој, за Црну Гору изузетно значајној грани привреде.
Обострано је изражено очекивање да ће се у наредном периоду досадашња успјешна сарадња двије земље дааље унаприједити, поготово у области инвестиција.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?