Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић са представником СБ Давидсеом: ЦГ напредује у реформама и остварује запажене резултате

Објављено: 31.01.2020. 19:15 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе
Црна Гора успјешно испуњава своју реформску агенду, напредује у економској политици и стабилизацији јавних финансија, а свакодневно ради на стварању услова за бољи живот свих наших грађана, саопштено је на састанку предсједника Владе Душка Марковића и извршног директора холандске конституенце у Свјетској банци Коена Давидсеа

„Остварили смо запажене резултате у претходне три године: наша економија је расла по импресивним стопама, наше јавне финансије су ојачане и стабилизоване, наплатили смо 350 милиона еура више прихода и конситуисали највећи Капитални буџет из којег се финансира изградња свеукупне инфраструктуре у земљи“, рекао је предсједник Марковић.

Указао је на пораст запослених од преко 25.000 више запослених за ове три године. Премијер Марковић је истакао да Влада мора остати снажно посвећена европксим интеграцијама, економском развоју, одржавању финансијске дисциплине те ширењу обухвата пореских обвезника кроз борбу против сиве економије.

Давидсе је казао да Црној Гори сви треба да честитају на ономе што је до сада постигла, као и на визионарским потезима по питању борбе против климатских промјена те окретању државе ка обновљивим изворима енергије. Он је додао да ће су односи Црне Горе и Свјетске банке веома добри те да ће се сарадња наставити.

„За Црну Гору је 2020. година добро почела. Бројке изгледају добро, као и управљање јавним финансијама“, рекао је Давидсе.

На састанку је констатовано да се очекује наставак доброг тренда у црногорској економији, али да међународно тржиште остаје изазов због успоравања глобалног раста.
  
Саговорници су размијенили мишљења о важности улагања у људски капитал као и о питању радних миграција. Предсједник Марковић је истакао да је Црна Гора свјесна важности да задржи свој образовани и квалификовани кадар и у том контексту навео примјер Одлуке о повећању зарада запослених у здравству за 12 одсто од марта ове године и још три одсто 2021. године.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?