Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић са амбасадорком Кемп: Црна Гора жели јаче стратешко партнерство са УК

Објављено: 31.01.2020. 21:02 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе
Иако данас напушта Европску унију, Уједињено Краљевство не напушта Европу нити Западни Балкан, а Црна Гора жели да јача своје стратешко партнерство и динамизира билатералне односе са УК, саопштено је на састанку предсједника Владе Црне Горе Душка Марковића и британске амбасадорке Алисон Кемп.

„Односи Црне Горе и Уједињеног Краљевства су били добри и садржајни у свим областима важним за Црну Гору. Посебно смо оснажили савезништво кроз чланство у НАТО. Сада желимо нове и садржајније односе посебно оплемењење динамичнијом економском сарадњом. Вјерујемо да ћемо у наредном периоду имати више нових британских инвеститора“, казао је предсједник Владе Црне Горе.

Он је додао да Црна Гора поздравља и поштује договор ЕУ и УК везано за све међународне уговоре које наша држава има са Унијом, укључујући билатералне и мултилатералне споразуме, а у којима ће УК бити третирана као чланица Европске уније све до 31. децембра 2020.

Амбасадорка Кемп је казала да ће Уједињено Краљевство наставити да подржава Црну Гору у областима одбране, сигурности, сајбер безбједности, борбе против тешког и организованог криминала као и образовања, дигиталне агенде и иновација. Истакла је да ће у наредном периоду фокус бити стављен на програме економских реформи, те да је важно потписати споразум о партнерству и трговини.

„Уједињено Краљевство има пријатеља у Црној Гори. Ово је сада нови почетак са извјесном перспективом. Желимо стратешко партнерство и радујемо му се“, казао је предсједник Марковић.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?