Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић са послаником Бундестага Фајфером: Прилике за снажнију сарадњу у економији и енергетици

Објављено: 03.02.2020. 20:40 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе
Црна Гора и Њемачка своје одличне политичке билатералне односе даље могу да снаже динамичнијом економском сарадњом, посебно у области енергетике и туризма, оцијењено је на састанку предсједника Владе Црне Горе Душка Марковића и посланика њемачког Бундестага Јоахима Фајфера који борави у нашој држави.

Премијер Марковић је казао да је фокус Владе у претходне три године био на јачају економије, те да је остварен изузетно висок економски раст, а позитивни трендови су забиљежени у областима туризма, енергетике те пољопривреде.

„Желимо да наставимо овим темпом у годинама које долазе. Допринос томе дале би нове инвестиције из Њемачке, које су нам важне не само због новца већ и због знања које са њима долази“, казао је премијер Марковић.

Црна Гора се, како је рекао предсједник Владе, окренула ка обновљивим изворима енергије и у тој области су тренутно актуелни пројекти вриједни више стотина милиона еура. У контексту сарадње у енергетици, саговорници су истакли посебну важност подморског кабла са Италијом.

На састанку, којем је присуствовао и кандидат за почасног конзула Црне Горе у покрајини Баден Виртемберг Фолкер Цех, разговарано је о бројним приликама за инвестиције прије свега у туризму.

Њемачки посланик Фајфер је посебно поздравио чланство наше државе у НАТО и охрабрио Црну Гору да даље настави на путу европских интеграција. Саговорници су се сагласили да би ове године, током које Унијом предсједавају Хрватска па потом Њемачка, могли да имамо нови искорак у процесу приступања ЕУ.

Констатујући да су, након билатералног сусрета предсједника Владе и њемачке канцеларке Ангеле Меркел 2017. године, односи Црне Горе и Њемачке добили нови импулс, премијер Марковић је значајним оцијенио и прошлогодишњу посјету савезог министра економије и енергетике Петера Алтмајера којом приликом је потписан Споразум о административном партнерству између органа за заштиту конкуренције.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ

ФОТО И ВИДЕО: хттпс://флиц.кр/с/аХсмЛааY6ј
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?