Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Одржана сједница Националне инвестиционе комисије: Обезбијеђена подршка за инфраструктурне пројекте

Објављено: 05.02.2020. 17:58 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе
Национална инвестициона комисија (НИК) усвојила је на данашној сједници, којом је предсједавао премијер Душко Марковић, Извјештај о раду за период јул-децембар 2019. године и упутила га Влади Црне Горе на усвајање.

У Извјештају се, између осталог, дају информације о пројектима канидованим и финансираним од стране Западноблаканског инвестиционог оквира (ЗИО). Констатовано је да је у децембру прошле године Управни одбор ЗИО одобрио 4,4 милиона еура за суфинансирање пројекта Изградња инфраструктуре за водоснабдијевање и одвођење отпадних вода на Јадранској обали – Бококоторски залив, фаза ИИ.

Одобрена средства намијењена су другој фази изградње канализационе мреже у широј области Бококоторског залива – односно повезивање канализације у Рисну, Перасту, Прчању и Столиву са главним колектором у Котору и постројењем за пречишћавање отпадних вода.

Такође, у извјештајном периоду, НИК-а је дала сагласност за кандидовање пројекта Министарства саобраћаја и поморства, кроз Западнобалкански инвестициони оквир, за реконструкцију и модернизацију жељезничке пруге „Врбница – Бар“, државна граница са Србијом. Тражени износ гранта код ЗИО је 19 милиона еура.

У документу се наводи и да је на састанку ЗИО у децембру у Лондону саопштено да ће ЕУ у наредном периоду повећати могућности за финансијску подршку инвестицијама у инфраструктуру ЗБ, а посебно у областима заштите животне средине и климатских промјена.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?