Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Потпредсједник Хусовић разговарао са европским комесаром Оливером Вархељијем

Објављено: 07.02.2020. 17:50 Аутор: Кабинет потпредсједника Владе Црне Горе
Потпредсједник Владе Рафет Хусовић разговарао је данас са европским комесаром за проширење и сусједску политику Оливером Вархељијем непосредно након његовог доласка у Подгорицу.

Потпредсједник Хусовић је пожелио добродошлицу комесару Вархељију уз очекивање да ће његова посјета дати нови импулс активностима приступања Црне Горе Европској унији.

„Држава Црна Гора је свјесна својих обавеза у процесу приступања ЕУ и свих отворених питања којима се морамо позабавити у наредном периоду. Сматрам да сви политички и друштвени актери на јавној сцени морају дати додатни допринос и напор у испуњењу обавеза и да ће све то уз помоћ партнера из ЕУ резултирати остварењем коначног циља, а то је приступање Црне Горе заједници најразвијенијих земаља у Европи. Овдје морам нагласити да и даље постоје одређене снаге у Црној Гори, као и ван ње, које упорно опструирају ове процесе, а нарочито након учлањења Црне Горе у НАТО алијансу“ – казао је Хусовић.

Комесар Вархељи је истакао да је његова посјета прави сигнал да ЕУ жели да заједнички ради са Црном Гором у процесу њеног приступања.

„Познат је мој став, да ћу учинити све да бар једна држава приступи Европској унији током мог мандата. Данас сам ту да пренесем ту поруку, да желимо да сарађујемо, али и да то значи пуно више рада и залагања у испуњењу обавеза“ – истакао је Вархељи.

Саговорници су се сагласили да је потребан озбиљан дијалог унутар институција државе Црне Горе како би се превазишла тренутна ситуација и како би Црна Гора што прије наставила свој европски пут.

Кабинет потпредсједника Владе
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?