Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић и шеф дипломатије Турске Чавушоглу: Очекујемо више турских инвеститора

Објављено: 11.02.2020. 19:10 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе
Црна Гора и Турска имају одличне пријатељске и партнерске односе, али и снажну економску сарадњу са добрим перспективама за њено даље јачање, саопштено је на састанку предсједника Владе Душка Марковића и министра вањских послова Републике Турске Мевлута Чавушоглуа, који борави у званичној посјети нашој држави.

„Црна Гора остварује снажан економски раст у посљедње три године. Изутетно смо атрактивна инвестициона дестинација и надам се да ће турске компаније бити присутније, као и да ће улагања усмјерити на сјевер наше државе. Радује ме пораст трговинске размјене и очекујем даљи раст укупне економске сарадње“, казао је предсједник Марковић.

Он је указао на велика улагања у свеукупну инфраструктуру, а заједнички је констатована нова вриједност коју Црна Гора, њен туризам и економија могу добити валоризацијом аеродрома, за које су интересовање исказале турске компаније.

Министар Чавушоглу је истакао да Црна Гора и Турска имају одличне односе и сарадњу у свим областима. Указао је и на помоћ коју Турска преко своје Агенције за међународни развој и сарадњу (ТИКА) пружа Црној Гори.

Турски шеф дипломатије је истакао значај Црне Горе за мир и стабилност на Балкану. 

Саговорници су размијенили мишљења о актуелној ситуацији у региону и указали на значај постојања јасне европске и евроатлантске перспективе за Западни Балкан. Савезништво у НАТО је оцијењено квалитетним, а констатовано је и да Црна Гора доприноси остваривању циљева Алијансе.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?