Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић примио поводом Дана Војске Црне Горе министра одбране Бора Вучинића и вршиоца дужности начелника Генералштаба ВЦГ вицеадмирала Драгана Самарџића

Објављено: 07.10.2008. 00:38 Аутор: Насловна страна
Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић примио је данас поводом Дана Војске Црне Горе министра одбране Бора Вучинића и вршиоца дужности начелника Генералштаба ВЦГ, вицеадмирала Драгана Самарџића.

Упућујући срдачне честитке поводом Дана Војске, Предсједник Ђукановић је замолио министра Вучинића и адмирала Самарџића да свим припадницима Војске Црне Горе пренесу његове најбоље жеље за успјешно обављање задатака дефинисаних Уставом, Законом и стратешким документима који регулишу област одбране. Премијер је изразио задовољство постигнутим резултатима на плану реформе војске и модернизације система одбране у периоду од обнављања државности и констатовао да је Црна Гора успјешно започела процес изградње савремене војске. Министар Вучинић и вицеадмирал Самарџић захвалили су предсједнику Ђукановићу на разумијевању и подршци које Влада у континуитету исказује према овом важном сегменту државне структуре Црне Горе, када је у питању његова реформа, као и остала питања од значаја за несметано функционисање Војске.

Констатовано је да су у Министарству одбране и Војсци Црне Горе створене све претпоставке да Црна Гора и у наредном периоду испуни све циљеве који су пред њом на путу европских и евроатланских интеграција. Војска ће слиједити смјернице стратешких циљева државне политике Црне Горе, имајући прије свега у виду потребу очувања стабилности, најважнијег интереса региона у којем живимо, кроз припадност ширем безбједносном контексту.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?