Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Иницијатива Савез за Европу - Премијер Марковић имао конструктиван и квалитетан разговор са представницима ЦДТ-а

Објављено: 19.02.2020. 18:51 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе
Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић разговарао је данас са извршним директором Центра за демократску транзицију (ЦДТ) Драганом Копривицом, у оквиру дијалога и иницијативе Савез за Европу, кроз коју се жели постићи консензус о питањима важним за превазилажиње подјела и динамичнији пут ка Европској унији.

У веома конструктивном, квалитетном и садржајном разговору, Премијер и представници Владе су добили више приједлога и иницијатива у циљу јачања кредибилитета институција и повјерења јавности у њихов рад, као и снажења изборног система.

Подсјећамо да је Влада покренула широк дијалог са релевантним друштвеним актерима у циљу унапређења интеграционог процеса као кључног циља државне политике, те завршетка процеса свеобухватних реформи и укупног напретка друштва.

Влада Црне Горе ће одговорно и са пажњом размотрити све сугестије које је добила на данашњем састанку од ЦДТ-а и у односу на њих се одредити у току или на крају цијелог процеса.

Састанку су присуствовали и потпредсједник Владе за политички систем, унутрашњу и вањску политику Зоран Пажин, министарка јавне управе Сузана Прибиловић и главни преговарач са ЕУ Александар Дрљевић.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?