Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Иницијатива Савез за Европу: Премијер Марковић са представницима ГА разговарао о потреби снажења институција

Објављено: 19.02.2020. 21:40 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе
Дијалог у оквиру иницијативе Савеза за Европу, предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић и чланови Владе данас су имали и са представницима Грађанске алијансе, предвођеним програмским директором Борисом Раонићем, током којег је отворено разговарано о изазовима на путу европских интеграција и јачања владавине права.

Представници Грађанске алијансе су дали више конструктивних предлога у циљу јачања административних капацитета и потенцијала, уз оцјену да је потребно снажити институције које би требало да ефикасније раде на питањима владавине права.

Представници ове НВО су такође указали на потребу унапређења принципа одговорности на нивоу институција, како државне управе тако и правосуђа, чиме би се допринијело квалитетнијој заштити интереса и потреба свих грађана.

На састанку је вођен шири дијалог о питањима важним за процес европске интеграције и свеукупан друштвени развој. Влада ће пажљиво размотрити све добијене предлоге и сугестије и заузети конкретне ставове у односу на њих.

Састанку су присуствовали потпредсједник Владе за политички систем, унутрашњу и вањску политику Зоран Пажин, министарка јавне управе Сузана Прибиловић и главни преговарач са ЕУ Александар Дрљевић.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?