Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење са 158. сједнице Владе Црне Горе

Влада Црне Горе је, на данас одржаној 158. сједници којом је предсједавао предсједник Душко Марковић, утврдила Предлог закона о измјенама и допунама Закона о централном регистру становништва. У расправи је наглашено да се предложеним измјенама и допунама стварају услови за приступ административним изворима података, што је основ за производњу квалитетнијих резултата званичне статистике, као и усаглашавање са материјалним прописима Црне Горе.

Донијета је Уредба о начину одређивања идентификационог броја. Уредбом се уређује начин одређивања идентификационог броја физичког лица које се потписује у своје име или у име физичког или правног лица коришћењем података за израду електронског потписа, заснованог на квалификованом цертификату за електронски потпис. Примјеном овог прописа ће истовремено бити заштићен јединствени матични број лица, с обзиром на то да идентификациони број не садржи личне податке власника цертификата за квалификовани електронски потпис, односно сам по себи не открива ниједан податак о њему.

Влада је донијела Уредба о допуни Уредбе о боји и ознакама возила и пловила, наоружању и посебној опреми који се употребљавају за вршење полицијских послова којом је, између осталог, прописано да се на одређеној опреми полицијских службеника постави натпис од комбинације слова и/или бројева који служи за идентификацију полицијског службеника. На овај начин се омогућава да се идентитет полицијског службеника утврди и када на себи има заштитну опрему.

Донијета је и Уредба о униформи, ознакама звања, наоружању, возилима и посебној опреми службеника обезбјеђења у Управи за извршење кривичних санкција.


Усвојена је Информација о потреби привременог затварања граничног прелаза Враћеновићи, за период од 90 дана, током изградње саобраћајне инфраструктуре на заједничком граничном прелазу Враћеновићи – Делеуша. Уз оцјену да се ради о оправданим захтјевима, имајући прије свега у виду специфичност локације и потребу нивелације терена, Влада је дала сагласност да се привремено затвори гранични прелаз, с обавезом успостављања граничне контроле на овом прелазу прије почетка љетње туристичке сезоне, најкасније до 01. 06. 2020. године. Средњорочним програмом рада Владе 2018 – 2020. година, између осталог, предвиђена је изградња заједничког граничног прелаза Враћеновићи – Делеуша. Изградња заједничког граничног прелаза у духу је Регионалног пројекта ЦОННЕЦТА, ефикаснијег прекограничног саобраћаја и поједностављења трговине и транспорта. Вриједност уговорених радова износи 1.878.182,75 еура, са роком завршетка радова од годину дана.


Такође, усвојен је Извјештај о вођењу преговора на припремама за закључивање Споразума о измјенама и допунама Споразума између Владе Црне Горе и Вијећа министара Босне и Херцеговине о граничним прелазима за погранични саобраћај и прихваћен текст Споразума.

Влада је размотрила и дала сагласност на План коришћења средстава Јавног предузећа за управљање морским добром Црне Горе за 2020. годину, који је усвојио Управни одбор тог Јавног предузећа.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?