Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Душко Марковић у Лондону на ИВ Инвестиционом самиту за Западни Балкан

Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић је у Лондону гдје данас почиње ИВ Инвестициони самит за Западни Балкан у организацији Европске банке за обнову и развој (ЕБРД).

Регионални инвестициони самит започеће са пленарном сесијом на којој ће се учесницима обратити предсједник ЕБРД Сума Чакрабарти и премијер Републике Хрватске Андреј Пленковић у својству предсједника Владе државе предсједавајуће Савјетом Европске уније.

ЕБРД је важан партнер влада Западнобалканске шесторке у процесима транзиције и један од највећих појединачних институционалних инвеститора у овај регион у који је ЕБРД од раних деведесетих година до сада уложила готово 12 милијарди еура.

Четворогодишњом Стратегијом ЕБРД-а за Црну Гору, усвојеном 3. маја 2017. године, фокус активности Банке је усмјерен ка јачању конкурентности приватног сектора, пружању подршке одрживим праксама у секторима туризма и некретнина, као и промоцији енергетске сигурности и ефикасности на регионалном нивоу.

Поред премијера Марковића на Самиту учествују предсједници влада Србије Ана Брнабић, Албаније Еди Рама, Косова Аљбин Курти, Сјеверне Македоније Оливер Спасовски и предсједавајући Савјета министара Босне и Херцеговине Зоран Тегелтија.

Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић разговараће и са специјалним изаслаником државног секретара САД за Западни Балкан Метјуом Палмером.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?