Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић у Лондону: Црна Гора је укупно пријатељско окружење за стране инвеститоре, најљепша и најпрестижнија инвестициона дестинација данас у Европи

Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић поручио је након завршене ИВ инвестиционе конференције за Западни Балкан коју је у Лондону организовала Европска банка за обнову и развој (ЕБРД) да је Црна Гора укупно пријатељско окружење за стране инвеститоре и најљепша и најпрестижнија инвестициона дестинација данас у Европи.

„Нису то само наше ријечи, него готово свих инвеститора и агенција и био сам задовољан што је баш на паноу док је трајала конференција био детаљ и пејзаж из Бококоторског залива"- истакао је предсједник Марковић.

Говорећи о актуелној ситуацији која се односи на порески дуг Митрополије црногорско-приморске, премијер Марковић је нагласио: „Нема спора. Митрополија црногорско-приморска је порески обвезник и јасно је из основних информација да она није уредан порески обвезник, да она има пријављено свега тридесет свјештеника у Црној Гори, за које већ десетак година не плаћа порезе и доприносе по основу њиховог ангажмана, а сви видимо да МЦП, односно српске епархије у Црној Гори имају више стотина свјештеника који нијесу пријављени, а по том основу и не подлијежу пореским обавезама. Истовремено, МЦП је актер разних финансијских активности и послова из које произилазе и пореске обавезе. Овдје нема никакве политике, Закон мора да важи једнако за све у Црној Гори и о томе нас неће подучавати нико, ни унутар Црне Горе, ни ван Црне Горе, па макар то био и предсједник Србије. Порески обвезници су они који раде и остварују одређена права у Црној Гори, а не грађани друге државе, односно њихови званичници“. (хттпс://yоуту.бе/ОПМмп56БуЕк)

Одговарајући на питање о сусрету са предсједником ЕБРД Сумом Чакрабартијем и пројектима које би Европска банка за обнову и развој подржала у нашој земљи, предсједник Владе је рекао да је ЕБРД већ дуго присутан у Црној Гори, те да подржава и државне и инвестиције у приватном сектору.

„У овом новом тренутку они су заиста снажно заинтересовани да подрже инвестиције у области енергетике, генерално обновљивих извора и зелене енергије. Спремни су да подрже пројекат реконструкције наших аеродрома, било да је то по моделу концесије или неком другом моделу и наравно многе друге пројекте у области туризма, пољопривреде и, као што сам рекао, приватног сектора. Мислим да је издвајање ЕБРД-а у пројекте у Црној Гори, у односу на обим наше економије, далеко највеће од свих у регији“ - поручио је предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић данас у Лондону, након ИВ инвестиционе конференције за Западни Балкан.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ 




Да ли вам је садржај ове странице био од користи?