Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић са делегацијом ЕП: Црква себе ставља изнад Државе што је погрешно, неприхватљиво и недопустиво у цивилизованом свијету

Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић примио је делегацију Европског парламента коју је предводио предсједник Одбора за грађанске слободе, правду и унутрашње послове Владимир Билчик.

Премијер је упознао саговорнике са стратешким политикама Владе, одличним економским показатељима који подразумијевају, између осталог, одличан привредни раст, међу водећима у Европи, висок ниво директних страних инвестиција, пораст броја туриста и смањење незапослености те са нашом европском агендом.

„Црна Гора разумије европски контекст и да ради у складу са својим опредјелјенјима модерне земље које се демократски и економски развија као дио Европе“ – казао је премијер Душко Марковић.

Говорећи о стању у друштву након усвајања Закона о слободи вјероисповијести или увјерења и правном положају вјерских заједница предсједник Владе је казао да се Црква у Црној Гори ставља изнад државе, не признајући њену сувереност и независност, и исказујући амбицију да одлучује о политичким актерима односно да утиче на избор власти. „То је погрешно, неприхватљиво и недопустиво у цивилизованом свијету“ – казао је премијер. Предсједник Владе Душко Марковић је у том контексту исказао одлучност државних органа да очувају мир и стабилност као и сваки пут за протеклих тридесет година, поштујући при томе слободе сваког грађанина, али и чувајући уставни и демократски поредак.

Посланике Европског парламента занимали су и питања заштита животне средине, даље саобраћајне повезаности прије свега у оквиру европских транспортних коридора и Берлински процес.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?