Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Иницијатива Савез за Европу: Марковић и Уљаревић сагласни да је потребан савез за Црну Гору и Европу

У оквиру иницијативе Савез за Европу, данас су се сусрели предсједник Владе Душко Марковић и Далиборка Уљаревић, извршна директорка Центра за грађанско образовање (ЦГО). Током састанка су размијењена мишљења о неколико кључних тема од значаја за процес демократизације и европеизације Црне Горе уз сагласност да је потребан широк савез за Црну Гору и за Европу како би се динамизирао процес црногорских преговора са ЕУ.

Представници ЦГО-а су у оквиру пет тема које су сами позиционирали изнијели кључне проблеме и дали предсједнику Владе, у писаној форми, приједлог краткорочних и средњорочних мјера интервенције. “На бази реализације тих мјера ми ћемо мјерити истинску опредијељеност Владе да води овај дијалог, а у наредном периоду ћемо бити у прилици да донесемо мјеродавну оцјену о томе”, казала је Уљаревић.

Предсједник Владе је уважио критички приступ ЦГО-а, али и изразио задовољство конструктивношћу. “Ми ћемо предложене мјере од стране ЦГО-а озбиљно сагледати. Препознао сам врло утемељене приједлоге и вјерујем да је јавни интерес да неки од њих буду реализовани у брзом временском оквиру”, навео је Марковић.

Током састанка фокус је био на питањима медијских слобода, правосуђа и борбе против корупције, образовања и перспектива младих, односа Владе и критички оријентисаног дијела НВО сектора, као и на процесу преговора Црне Горе са ЕУ.

Састанку су присуствовали у име Владе Црне Горе Зоран Пажин, потпредсједник Владе за политички систем, унутрашњу и вањску политику, Сузана Прибиловић, министарка јавне управе и Александар Дрљевић, главни преговарач, а у име ЦГО-а Дамир Никочевић, координатор за развој и Тамара Милаш, координаторка програма за људска права.


КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
ПР ТИМ ЦЕНТРА ЗА ГРАЂАНСКО ОБРАЗОВАЊЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?