Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић започео званичну посјету Републици Бугарској

Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић започео је јутрос званичну посјету Републици Бугарској гдје је допутовао синоћ на позив предсједника Савјета министара Бојка Борисова.

Премијеру Марковићу је пред сједиштем Савјета министара приређен свечани дочек са највишим државним почастима након чега су услиједили званични разговори двију делегација и састанци предсједника Владе Црне Горе са високим званичницима државе домаћина.

Посјета предсједника Владе Црне Горе Републици Бугарској прилика је за продубљивање сарадње двију пријатељских држава и савезница у НАТО-у.

Бугарска, која је снажно подржала приступање наше земље НАТО-у, заступа исти став и у политици проширења ЕУ односно нашег приступног процеса. Стога ће теме разговора премијера Душка Марковића са највишим званичницима државе домаћина бити наставак интеграционих и реформских процеса и очекивања и амбиције Црне Горе у даљим фазама европске интеграције.

Очекује се размјена мишљења о европској перспективи Западног Балкана, у сусрет мајском самиту ЕУ - Западни Балкан у Загребу, као и о другим питањима од регионалног и ширег значаја. Посјета ће бити прилика да се укаже на нашу добросусједску политику, те посвећеност Црне Горе регионалној сарадњи и свим облицима регионалног повезивања који су комплементарни са нашим европским путем.

Теме састанака премијера Марковића биће и интензивирање међудржавне сарадње у областима одбране, енергетике, туризма, пољопривреде, инфраструктуре и саобраћаја културе и здравства те за успостављање сарадње у области спорта и младих.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?