Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар унутрашњих послова Мевлудин Нухоџић: Држава је одлучна да добије битку против организованог криминала

Објављено: 28.02.2020. 23:22 Аутор: МИНИСТАРСТВО УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА
Министар унутрашњих послова Мевлудин Нухоџић поручио је грађанима наше земље да је битка против организованог криминала комплексна и дуготрајна, али да је Држава одлучна да добије ту битку те да Влада Црне Горе, државни органи и обавјештајно-безбједносни сектор имају и снаге и капацитета да очувају стабилност и безбједност.

„Поштоване грађанке и грађани Црне Горе, Обраћам вам се јер уочавам вашу забринутост због више убистава која су се догодила у протекла два мјесеца као посљедица сукоба организованих криминалних група. Разумијем и оправдавам осјећај узнемирености, јер су, нажалост, изгубљени људски животи. Организовани криминал је глобални проблем, који не познаје границе. Зато је битка против овог изазова комплексна и дуготрајна. Ту нема брзих рјешења и резултата преко ноћи“ – казао је министар Нухоџић.

Црна Гора је – додао је министар унутрашњих послова – одлучно ушла у ту битку, и то сама, него са партнерским службама – размјењујући податке и сарађујући.

„И имамо резултате. Од шест убистава која су се догодила од почетка године, четири смо расвијетлили (у Подгорици, Херцег Новом, Пљевљима и Плаву), а једну ликвидацију смо спријечили. Ово, наравно, није довољно. Али, јесте показатељ нашег континуираног и доброг рада. Држава је одлучна да добије битку против организованог криминала. Влада Црне Горе, државни органи и обавјештајно-безбједносни сектор имају и снаге и капацитета да очувају стабилност и безбједност“ – казао је министар.

Министар Мевлудин Нухоџић је рекао да је у претходном периоду било догађаја и случајева који су нарушавали ту слику, али је чињеница да се полиција у свим истраживањима налази на врху листе оних у које грађани имају највише повјерења.

„То потврђује да препознајете нашу одлучност да се снажно и енергично обрачунамо са криминалцима и да нам вјерујете. Сигуран сам да ћемо добити и ову битку. Сви заједно“ – рекао је министар додајући да је за овакав резултат потребна промјена казнене политике која мора бити сразмјерна степену друштвене опасности од организованог криминала будући да смо били свједоци примјера који иду у прилог тој констатацији.

МИНИСТАРСТВО УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?