Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

РЕАГОВАЊЕ: Нетачна је тврдња митрополита Амфилохија да је Влада повукла тзв. закон о мајкама, Влада је спровела Одлуку Уставног суда

Поводом изјаве митрополита Амфилохија „да постоји могућност да црногорска власт повуче Закон о слободи вјероисповијести, као што је повукла Закон о мајкама”, подсјећамо Митрополита да Влада ни тада није имала такву могућност, као што је нема ни данас, и није повукла такозвани закон о мајкама.

Одлучујући о уставности тог правног прописа, који се зове Закон о допунама Закона о социјалној и дјечјој заштити, Уставни суд Црне Горе је, као једини ауторитет који одлучује о сагласности закона са Уставом, оцијенио да су поједине његове одредбе дискриминаторне, и да нијесу у сагласности са Уставом. Влада је у законској процедури спровела Одлуку Уставног суда.

Баш као што је покренута иницијатива за оцјену закона у том случају, и Митрополија данас има могућност да поднесе иницијативу за оцјену уставности и законитости Закона о слободи вјероисповијести или увјерења и правном положају вјерских заједница, што је премијер Марковић предложио митрополиту Амфилохију.

Влада ће сваку одлуку Уставног суда спровести, као и сваки пут до сада.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?