Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Вучиновић: Све вјерске зајединце у Црној Гори морају имати изједначена права

Објављено: 04.03.2020. 20:20 Аутор: КАБИНЕТ МИНИСТАРКЕ БЕЗ ПОРТФЕЉА
„Све вјерске зајединце у Црној Гори морају имати изједначена права, својствено свим уређеним демократијама“, изјавила је министарка Марија Вучиновић током сусрета са амбасадорком САД-а Џуди Рајзинг Рајнке.

Министарка без портфеља Марија Вучиновић примила је у посјету амбасадорку Сједињених Америчких Држава у Црној Гори Џуди Рајзинг Рајнке.

Министарка Вучиновић и амбасадорка Рајнке разговарале су о актуелним друштвено политичким темама у земљи, о оствареним резултатима као и испуњавању даљих обавеза Црне Горе на путу ка ЕУ.

Током сусрета, разговарано је и о Закону о слободи вјероисповјести и актуелним протестима у организацији СПЦ у Црној Гори. Министарка Вучиновић је истакла да све вјерске зајединце у Црној Гори морају имати изједначена права, својствено свим уређеним демократијама. 

„Свакако да у демократској држави Црној Гори, сваки грађанин или група грађана имају легитимно право да своје незадовољство изразе протестом, али на начин да тиме не угрожавају или нарушавају права и слободе других грађана. Поруке које се шаљу са протеста нијесу добар пут у рјешавању проблема”, нагласила је Вучиновић и додала да сва питања треба рјешавати дијалогом у оквиру инстутуција система.

Вучиновић је указала и на значај САД-а које својом одговорном и партнерском политиком дају снажан допринос и подршку Црној Гори кроз чланство у НАТО, али и у процесу прикључења ЕУ.

Такође, министарка Вучиновић је упознала амбасадорку Рајнке са свим активностима које спроводи Кабинет без портфеља. 

Амбасадорка Рајнке је нагласила да ће Кабинет којим руководи министарка Вучиновић и Влада Црне Горе имати у САД поузданог партнера за подршку и сарадњу.

У том правцу саговорнице су сагласне да ће двије земље и убудуће радити на додатном јачању билатералне сарадње. 

КАБИНЕТ МИНИСТАРКЕ БЕЗ ПОРТФЕЉА

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?