Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић разговарао са руководством РТЦГ: Јавни сервис не треба да се такмичи са комерцијалним медијима већ да обезбиједи квалитетан програм

Предсједник Владе Душко Марковић и руководство јавног сервиса Радија и телевизије Црне Горе констатовали су данас током разговора вођених у оквиру иницијативе Савез за Европу да јавни сервис не треба да се такмичи у гледаности са комерцијалним медијима већ да обезбиједи квалитетан програм што је стандард и потреба у складу са јавним интересом.

„Јавни сервис сам по себи нема конкуренцију. У нашем приступу и у нашим законским рјешењима треба да вас ослободимо онога што вас гура у конкурентско понашање, али зато морате обезбиједити квалитет“ – рекао је предсједник Владе.

Премијер је информисао менаџмент РТЦГ о разлозима покретања иницијативе Савез за Европу и о досадашњим разговорима које је оцијенио успјешним.

Састанку су у име РТЦГ присуствовали предсједник и потпредсједник Савјета РТЦГ Иван Јоветић и Никола Татар, генерални директор РТЦГ Божидар Шундић, директори Радија и Телевизије ЦГ Будимир Раичевић и Славко Ђурђић, уредник Портала РТЦГ Илија Шуковић, а у име Владе и министар културе Александар Богдановић и главни преговарач Црне Горе са Европском унијом Александар Дрљевић.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?