Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Потпредсједник Владе Милутин Симовић: МЦП одбија да евидентира пословање и измири законске обавезе као што то СПЦ мора у свим земљама

Потпредсједник Владе Црне Горе Милутин Симовић изјавио је вечрас да Митрополија црногорско-приморска одбија да евидентира своје пословање и сагласно томе измири своје законске обавезе као што то Српска православна црква мора да ради у свим земљама.

„Дакле, јасно је да непоштовање законских обавеза представља и непоштовање државе. Подсјећам да је и у Књажевини и Краљевини Црној Гори Црногорска православна црква уредно пријављивала све своје приходе и пописе своје цијеле имовине и све то достављала на увид државној власти. У овим временима нажалост свједочимо да и сам митрополит Амфилохије говори да црква треба да региструје државу да би она била права и истинска држава. Црна Гора јесте држава и цијели свијет је тако препознаје. Држава је и данас и вјечно ће бити! Држава свих својих грађана и држава једнака за све своје грађане“ – рекао је потпредсједник Владе за Телевизију Црне Горе.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?