Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Потпредсједник Пажин: Приоритети Владе су виши квалитет живота грађана и испуњавање обавеза за чланство у ЕУ

Služba za odnose s javnošćuНајвиши приоритет Владе Црне Горе је спровођење реформи којима подижемо квалитет живота грађана и испуњавамо обавезе за чланство у Европској унији, показујући тиме да Црна Гора заслужује да буде препозната као узор другим државама нашег региона које слиједе проевропски курс, рекао је потпредсједник Владе Зоран Пажин током сусрета у Вашингтону са конгресменком Шели Пингри и сенаторима Беном Кардином и Сузан Колинс.

Потпредсједник је нагласио да се у вођењу своје државне политике Црна Гора без двоумљења руководи западним демократским вриједностима, због чега је данас пуноправна чланица НАТО-а и на путу да постане прва наредна чланица Европске уније.

Конгресменка Пингри, која је копредсједавајућа Црногорског кокуса у америчком Конгресу, указала је на значај посјете потпредсједника Пажина за боље разумијевање изазова са којима се Црна Гора суочава, али и за информисање о позитивним дешавањима у земљи. „Ту смо да подржимо вашу земљу и очување њених демократских вриједности, нарочито у вашем региону, и радујемо се новим приликама да вам будемо од помоћи,“ нагласила је.

Примјеном Закона о слободи вјероисповијести, појаснио је потпредсједник Пажин, Црна Гора ће након 14 година независности најзад увести правни ред у област односа државе са вјерским заједницама, афирмишући грађански концепт модерне државе засноване на владавини права, поштовању различитости и слобода свих грађана, без обзира на вјерску и националну припадност.

Сенатор Кардин је поздравио одговорну улогу и допринос Црне Горе, као партнера САД и чланице НАТО-а, у очувању међународног мира и стабилности, а нарочито у афирмацији западних демократских вриједности на Балкану.

Сенаторка Колинс је осудила кампању дезинформација којом је изложена Црна Гора, изражавајући подршку за ријешеност Црне Горе да свој даљи развој заснива на западним демократским вриједностима.

Потпредсједник Пажин је нагласио да је Црна Гора одлучна и апсолутно способна да се одупре свим покушајима дестабилизације, изражавајући увјерење да ће дијалог који је отпочео са представницима Митрополије црногорско-приморске дати одговор на сва неразумијевања у рјешавању овог унутрашњег питања Црне Горе и ставити тачку на све покушаје злоупотребе вјерских осјећања грађана.

Током сусрета потпредсједника Пажина са америчким званичницима било је ријечи и о дијалогу који Влада води са представницима цивилног друштва и медија у Црној Гори. Потпредсједник је оцијенио да овај дијалог, који се води на иницијативу премијера Марковића, показује да у црногорском друштву постоје озбиљне прогресивне снаге, које су спремне да без обзира на разлике, сарађују и заједно са Владом стварају нову вриједност у интересу европске будућности Црне Горе.

КАБИНЕТ ПОТПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ ЗА ПОЛИТИЧКИ СИСТЕМ, УНУТРАШЊУ И ВАЊСКУ ПОЛИТИКУ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?