Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Иницијатива Савез за Европу: Премијер Марковић са ЦПЕУ и ЦЕДЕМ о проактивнијем приступу у европским интеграцијама

Објављено: 06.03.2020. 21:04 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе
Služba za odnose s javnošćuПредсједник Владе Црне Горе Душко Марковић разговарао је, у оквиру инивијативе Савез за Европу, са представницима Црногорске паневропске уније (ЦПЕУ) и Центра за демократију и људска права (ЦЕДЕМ) о више важних питања у циљу проактивнијег приступа у процесу европских интеграција, јачању људских права и слобода те снажењу владавине права. Посебна пажња на састанцима посвећена је питањима омладинске политике.

Представници ЦПЕУ на челу са проф. др Горданом Ђуровић су дали пуну подршку Влади Црне Горе на путу европских интеграција и најавили да ће наставити да дају допринос кроз организацију различитих промотивних и едуактивних актиности грађана, посебно младих, те припреми неопходних анализа које могу користити бољој преговарачкој платформи у актуелној фази преговора. Посебан допринос ЦПЕУ може дати кроз промовисање Црне Горе унутар Међународне паневропске уније, најстарије паневропске организације са сједиштем у Стразбуру која окупља 28 држава посвећених борби за бољу заједничку будућност Европе. 

На састанку са представницима ЦЕДЕМ-а, на челу са предсједником Управног одбора Владаном Симоновићем, разговарано је о подизању демократских стандарда, модернизацији јавне управе те унапређењу односа између Владе и НВО сектора. Саговорници су размотрили и предлоге ЦЕДЕМ-а о унапређењу положаја особа са инвалидитетом као и медијских слобода. 

Осим премијера Марковића, састанку су присуствовали и министарка јавне управе Сузана Прибиловић и главни преговарач Александар Дрљевић. У име ЦПЕУ, поред проф. др Ђуровић, присуствовали су мр Ђорђије Брајовић, генерални секретар ЦПЕУ и мр Теодора Лађић, секретарка Младих ЦПЕУ. Испред ЦЕДЕМ-а на састанку су били директорица Милена Бешић и програмски менаџер Огњен Марковић.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ

ФОТО И ВИДЕО - ЦЕДЕМ: хттпс://флиц.кр/с/аХсмЛП85н7

ФОТО И ВИДЕО - ЦПЕУ: хттпс://флиц.кр/с/аХсмЛП27ЦС
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?