Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Честитка министарке Вучиновић поводом 8. марта

Објављено: 07.03.2020. 17:00 Аутор: КАБИНЕТ МИНИСТАРКЕ БЕЗ ПОРТФЕЉА
Министарка у Влади Црне Горе Марија Вучиновић честитала је 8. март – Међународни Дан жена.

Вучиновић је подсјетила, да иако се овај празник прославља од 1911. године, жене ни до данас нису оствариле пуну економску и политичку равноправност у односу на мушкарце.

Међутим, то не значи да не требамо и даље и у континуитету радити на оснаживању и унапређењу права и слобода жена. У том процесу је неопходно да сви друштвени субјекти, заједничким радом, допринесу родној равноправности много више кроз дјела, а не само кроз ријечи.

С обзиром на то да је Црна Гора одавно препозната као друштво које афирмише политику европских вриједности и начела, заснованих на дијалогу и међусобном разумијевању, тиме требамо још више показати спремност да се кроз јавни, цивилни и сваки други сектор, утиче на још квалитетније креирање политика, неопходних у оснаживању жена, а самим тим и цјелокупне заједнице.

Овај дан не смије служити само као присјећање на давно прошло вријеме, када су се жене први пут избориле за своја права. Женска права и слободе су обавеза свих нас, да заједнички дјелујемо 365 дана у години, те да се свакодневно залажемо за пуно остварење равноправности жена у друштву.

Требамо бити свјесне да имамо довољно способности и знања да се боримо и изборимо за наше циљеве, кроз све релевантне институције, јер већом партиципацијом жена на свим нивоима одлучивања, добивамо и већа права за нас саме.

У то име, нека 8. март буде само још један дан у години, у којем радимо и потврђујемо важност и неминовност нашег постојања и дјеловања.

КАБИНЕТ МИНИСТАРКЕ БЕЗ ПОРТФЕЉА
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?