Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић са ДАНУ: Очувати и ојачати црногорски национални идентитет

Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић састао се, у оквиру иницијативе Савез за Европу, са представницима Дукљанске академије наука и умјетности (ДАНУ), на челу са њиховим предсједником Сретеном Перовићем

Премијер Марковић је казао да је важно окупити друштвени, научни и политички потенцијал око питања важних за процес европских интеграција како би Црна Гора била спремна за нови садржај политике проширења и направила снажан искорак ка пуноправном чланству у ЕУ. 

“Желимо да кроз дијалог окупимо прогресивне снаге како би Црна Гора у пуном капацитету била демократска и просперитетна држава”, казао је премијер Марковић.

Представници ДАНУ су поздравили иницијативу Савез за Европу и дијалог који се у оквиру ње води. Нагласили су важност очувања и снажења црногорског идентитета, националног бића као и црногорског језика и културе. Чланови ДАНУ су истакли значај очувања црногорског идентитета у процесу европских интеграција. 

На састанку је разговарано и о неопходности подизања свијести грађана о државном континуитету, а размијењена су и мишљења о владавини права која подразумијева правду у општим и појединачним законским актима. Представници ДАНУ су истакли важност рјешавања статуса Дукљанске академије наука и умјетности. 

Осим премијера Марковића, састанку су испред Владе присуствовали министарка науке Сања Дамјановић и главни преговарач Александар Дрљевић, а у име ДАНУ предсједник Сената Чедомир Богићевић, академици Златко Булић и Горан Секуловић као и књижевник Сретен Вујовић

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?