Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Сусрет Ђукановић - Бринкер

Објављено: 11.05.2009. 23:10 Аутор: Насловна страна
Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић примио је данас амбасадора Ненси Г. Бринкер, оснивача и директора америчке Фондације за борбу против рака дојке Сусан Г. Комен за лијек. Ова Фондација основана је 1982.године и водећа је свјетска организација за борбу против ове болести, са преко 120 подружница широм свијета.

Предсједник Ђукановић оцијенио је импресивним резултате и капацитет ове Фондације, захваљујући амбасадорки Бринкер на конкретној помоћи црногорском здравству, прије свега у области примарне здравствене заштите и превентиве.

Оснивач Фондације, амбасадор Ненси Г. Бринкер нагласила је да ће њена организација и даље пружати помоћ црногорском здравству, указујући да је Фондација сакупила преко милијарду долара, од којих се значајан дио улаже у научна истраживања за проналазак лијека против ове болести.

Заједнички је оцијењено да ће сарадња Фондације за борбу против рака дојке Сусан Г. Комен за лијек и црногорског здравства бити настављена кроз нове донаторске пројекте у опремању здравствених институција, али и у обуци медицинског кадра.



Да ли вам је садржај ове странице био од користи?