Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Влада уводи нове мјере заштите здравља новинара


Због пријетње ширења вируса корона и обавезе медија да поштују правила која подразумијевају што мање друштвених контаката, и са друге стране, обавезе да транспарентност буде у највећој мјери поштована, што је темељно опредјељење Владе, те да буде правовремено и квалитетно задовољено право јавности да зна и медија да добију информације одредили смо процедуре и правила како би било задовољено све наведено у могућој мјери.

1. Конференције за медије у вези са свим аспектима спречавања ширења вируса корона и активности државних органа у вези са тим одржаваће се у амфитеатру Института за јавно здравље.

2. Јавни сервис Радио и Телевизија Црне Горе је данас у Институту инсталирао и испробао опрему за директан пријенос свих догађаја.

3. Радио-дифузни центар омогућио је свим радио и телевизијским станицама преузимање ТВ сигнала РТВ ЦГ. Комерцијалне телевизије са националном покривеношћу испробале су систем и показало се да је систем већ функционалан. Остале телевизије могу сигнал преузети на начин на који је омогућено преузимање сигнала засиједања Скупштине Црне Горе.

4. Служба за односе с јавношћу Владе ће у сарадњи са Министарством јавне управе поставити платформу путем које ће новинарима бити омогућено постављање питања у реалном времену односно док трају конференције за медије – као да су на лицу мјеста.

5. Служба за односе с јавношћу Владе Црне Горе и Институт за јавно здравље ће, по процјени, неке догађаје преносити уживо путем друштвених мрежа и платформи попут Yоутубе, Фацебоок и др.

6. Служба за односе с јавношћу Владе Црне Горе ће поред наведеног све догађаје снимити и као и до сада стављати медијима на располагање фотографије и видео снимке свих догађаја.

7. ПР тим који координира комуникације Владе настојаће да у највећој мјери изађе у сусрет захтјевима медија за гостовањима и интервјуима, али молимо за разумијевање ситуације која није уобичајена.

У најкраћем могућем термину ћемо обавијестити медије о свим техничким аспектима наведеног.

Очекујемо да већ током сјутрашњег дана (уторак, 17. март) цио систем буде функционалан о чему ћемо доставити информације.

Од медија очекујемо да доставе Служби за односе с јавношћу једну адресу електронске поште која ће медијима служити за логовање на платформу за постављање питања.

Будући да је дио медија већ одредио да неки новинари раде од куће позивамо медије да доставе Служби за односе с јавношћу Владе Црне Горе додатне адресе електронске поште на које желе да ПР Служба Владе и министарства достављају уобичајене материјале.

Сачувајте себе, своје породице и све друге. Останите дома! :)

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?