Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Донијете нове мјере: Обуставља се међународни путнички саобраћај, истекла лична документа сматраће се важећим, ограничава се број присутних у шалтер салама

Обуставља се јавни пријевоз путника у међународном друмском, жељезничком и ваздушном саобраћају.

Државни органи, органи државне управе, органи локалне самоуправе и локалне управе обавезују се да лична документа (лична карта, пасош и возачка дозвола), која посједују грађани, издата након 2008. године, а којима је истекао рок важења, по основу којих остварују пред тим органима неко своје право или извршавају обавезу, сматрају важећим.

Ограничава се број грађана у шалтер салама подручних јединица и филијала Министарства унутрашњих послова и других органа државне управе, тако што у шалтер сали, независно од површине, не може да борави више грађана од броја постојећих шалтерских мјеста.

Влада понавља да ће свим нашим држављанима у иностранству омогућити повратак у земљу. Сви путници из иностранства мораће по повратку у земљу да проведу у карантину најмање двије седмице.

Ово су најновије привремене мјере које је Министарство здравља донијело након данашње сједнице Националног координационог тијела за заразне болести ради спречавања уношења заразних болести у земљу, сузбијања и спречавања преношења у друге земље, као и заштиту становништва Црне Горе од новог вируса корона.

Посебни случајеви који су предмет међудржавне сарадње и потреба од посебног државног интереса, а нарочито за потребе јавног здравља разматраће и о њима одлучивати Национално координационо тијело за заразне болести.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?