Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Национално координационо тијело и правосуђе сагласни: хитне најстроже законске казне за непоштовање наредби, а посебно рјешењâ о самоизолацији

Национално координационо тијело за заразне болести и највиши представници правосуђа сагласили су се данас да је у циљу заштите грађана и цијелог друштва од даљег ширења коронавируса потребно у континуитету предузимати најстроже законом предвиђене санкције према свим физичким и правним лицима која крше наредбе Министарства здравља, а посебно према физичким лицима која не поштују рјешења о самоизолацији.

На састанку одржаном уочи данашње сједнице Владе предсједница Врховног суда Црне Горе Весна Меденица и врховни државни тужилац Ивица Станковић подржали су у потпуности све активности Националног координационог тијела и исказали пуну сугласност са наредбама и мјерама. Национално координационо тијело је информисано о апсолутној спремност правосуђа да у тијесној сарадњи са другим државним субјектима у континуитету поступа по надлежности како би се спријечило даље ширење коронавируса.

Констатовано је да је, будући да нарочиту опасност по грађане и цијело друштво представља неодговорно непоштовање рјешењâ о самоизолацији, сваки откривени случај буде у најкраћем року процесуиран и то најстрожим предвиђеним казнама.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?