Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

НКТ за заразне болести: Грађани Тузи од вечерас сви у куће безусловно: Битка за Тузи је битка за цијелу ЦГ, морамо побиједити

Национално координационо тијело за заразне болести донијело је вечерас на сједници, којом је предсједавао предсједник Милутин Симовић, одлуку да са циљем заштите животâ и здравља грађана да становништво Градске општине Тузи од вечерас буде у кућама са циљем спречавања даљег ширења коронавируса који је откривен у том мјесту и већој размјери.

„Вечерас смо донијели јасну о одлучну одлуку. Имамо потребну и то хитну, неодложну да помогнемо грађанима Тузи. И то са важним циљем да спријечимо убрзано ширење вируса који су наше епидемиолошке службе у току дана забиљежиле и алармирале на потребу ноћашњег састанка и на потребу ноћашњих брзих одука“ – рекао је предсједник НКТ.

Предсједник НКТ Милутин Симовић је рекао да ће бити предузете све мјере које прописује струка. Позвао је на стриктно поштовање свих мјера рекавши да је Општина Тузи наш партнер у реализацији и контроли поштовања свих мјера које ће се предузети.

„Грађани Тузи, као и грађани широм Црне Горе, увијек су били умни и кадри да истрпе и преживе, а посебно кад је најтеже. Ово је борба за Тузи и борба за Црну Гору у којој морамо заједно да побиједимо“ – рекао је Милутин Симовић додајући да је то борба и за грађане Тузи и за грађане цијеле Црне Горе.

Предсједник НКТ је охрабрио грађане Тузи рекавши да они неће остати сами јер су уз њих и Главни град и надлежне институције здравства, и Влада и цијела Црна Гора.


Др Мугоша: Молим да завлада разум

Директор Института за јавно здравље др Бобан Мугоша рекао је да је од 34 узорка испитана данас 18 узорака било позитивно, од којих су 15 из Тузи.

„Ситуација је јако опасна. Ради се о јако инфективном вирусу који се јако лако шири и може да инфицира велики број људи“ – рекао је др Мугоша износећи податке о поразним посљедицама евентуалног ширења вируса.

„Ја молим да се чује овај глас, да завлада разум, да становништво остане код кућа, да не излази, да они који имају било какве симптоме попут прехладе да се издвоје у посебне собе“ – рекао је др Мугоша најављујући за сјутра истраживање ширине епидемије у Тузима.

Рекао је да Тузи морају да схвате да је ово борба за њихов живот и да морамо сви бити на том задатку.


Др Ераковић: Мислите на своју породицу, на своје потомство, комшије, пријатеље и рођаке

Директор Клиничког центра Црне Горе др Јевто Ераковић се обратио грађанима Тузи рекавши да се са медицинског аспекта обраћа у најтежем тренутку за тај крај.

„Због тога од вечерас, сваки грађанин Тузи мора да остане код куће. … Мора да остане ако мисли на своју породицу, на своје потомство, комшије, пријатеље и рођаке“ – рекао је др Ераковић. Додао је да ову ситуацију можемо превладати ако будемо дисциплиновани и изразио оптимизам да је могуће изборити се са овом ситуацијом ако грађани буду слушали препоруке.


Ник Ђељошај: Од данас уз бесу сви у своје куће и изолацију

Предсједник Општине Тузи Ник Ђељошај позвао је суграђане да буду дисциплиновани.

„Управо смо завршили хитну сједницу у Влади Црне Горе на позив потпредсједника и предсједника НКТ Милутина Симовића и након анализе и онога што смо добили од стручњака који се свакодневно боре са вирусом могу вам рећи директно у очи и искрено да у овим моментима почиње битка да сачувамо нашу општину да сачувамо Малесију, али да сачувамо и остале грађане Црне Горе“ – рекао је Ник Ђељошај.

Позвао је грађане да схвате да од данас уз бесу сви у своје куће и изолацију.

„Можемо неколико дана, можемо и неколико недјеља, сви у наше куће да сачувамо становништво, младе људе и старе, да сви заједно изађемо као побједници из ове борбе“ – рекао је предсједник Општине Тузи.

Додао је да Општина има подршку институција и државе додајући да је сигуран да ћемо изаћи као побједници из ове битке. „А сигуран сам и знам да ћете ви испоштовати ово што смо данас поручили вама и да ћемо заједнички послије неколико недјеља сви заједно препричавати како смо успјели и како смо били сложни и јединствени да изађемо из ове ситуације“ – рекао је предсједник Општине Тузи Ник Ђељошај.


СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?