Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Формиран Кризни медицински штаб: пуно јединство здравственог система на максималној заштити грађана, тимском раду и коришћењу свих расположивих капацитета

Националног координационо тијело за заразне болести формирао је Кризни медицински штаб на челу са проф. др Ранком Лазовићем, чији је циљ предузимање свих активности неопходних за наставак успјешног суочавања Црне Горе са пандемијом коронавируса и управљање комплетним здравственим системом Црне Горе у наредном периоду.

На састанку, којем су присуствовали директори свих медицинских установа у Црној Гори, представници Војске Црне Горе, Директората за ванредне ситуације и приватних медицинских центара, исказана је потпуна одлучност свих здравствених установа да слиједе упутства Националног координационог тијела укључујући и спремност приватне болнице Цодра да своје капацитете стави на располагање. Челници медицинских установа исказали су јединство и спремност да слиједе инструкције које ће добијати од Кризног медицинског штаба и реализовати их у најкраћем могућем року.

Усвојен је и одмах је почео да се спроводи оперативни план коришћења медицинских капацитета са циљем пружања најбоље могуће здравствене заштите грађанима, максималним коришћењем капацитета и успјешним суочавањем са искушењима која слиједе. У том контексту предсједник НКТ је посебно поздравио спремност приватне болнице Цодра да своје капацитете стави на располагање.

Оперативни план подразумијева дислокацију појединих пацијената и љекара у складу са прерасподјелом капацитета. Посебан акценат је дат на потреби пуне укључености примарне здравствене заштите и поготово патронажне службе као и оштар надзор над особама у самоизолацији.

Предсједник НКТ Милутин Симовић поновио је и данас на састанку да је заштита здравствених радника витална карику у борби против пандемије коронавируса.

„Ви сте на бранику и националног здравља и цијеле државе. Стручни и савјесни медицински радници су кључни ресурс нашег система. Заборавимо уобичајене разлике, невоља мора да нас уједини. Слиједите стриктно инструкције које ћете добијати од ваших колега из Кризног медицинског штаба“ – поручио је предсједник НКТ Милутин Симовић.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?